+46 (0)708 239454 susanne@morealive.se

Idag är det långfredag och jag kommer ihåg när jag var liten. Det var årets längsta….tråkigaste dag. Idag finns all distraktion tillgänglig som alla vanliga dagar, allt är öppet, vi har massa kanaler, sociala media och oändligt mycket som vi kan göra utanför oss själva. 

Påsken är transformations tid, det visste jag inte då. Min familj firade påsk men vi var inte speciellt religösa. 

Fördelen med att ha ”tråkigt” ibland är att tillfälle att vara med oss själva, den viktigaste relationen vi har. Ta sig tid att lyssna vad händer hos dig, hur är dina tankar och vilka känslor som vill ha uppmärksamhet. I tystnad kan vi märka att vår kropp och sinne har massor av budskap till oss. 

Igår pratade jag med min vän @Omon och vi pratade om de 4 grundbehoven vi människor har som vi ALLTID ser till att tillgodose. Fantastiskt när de blir uppfyllda inifrån, då kan jag känna lugn, kreativitet och massor av kärlek. 

Jag har tidigare uppfyllt dem från utsidan på både funktionellt och destruktivt, men alltid tillgodosett dem även om det var omedvetet. 

Vilka är nu dessa behov, kanske du undrar?

Trygghet och andra sidan av myntet är Variation. Dessa två kan dra åt olika håll. 

Känna Tillhörighet och andra sidan att känna sig Unik. 

Många människor tillgodoser dessa utifrån. Som tex. via jobbet, familj. Det kan också ske genom mer destruktiva val såsom otrohet, själv-medicinering och missbruk. 

Vi har alla dessa grundbehov, vi kan ha olika balans mellan dem. 

För länge sen i mitt liv så tillgodosedde jag mina utanför mig själv. Genom jobbet, njöt av bekräftelsen att synas, vara speciell, duktig. Jag tillhörde ett Team på jobbet och så hade jag min familj och som gav mig trygghet också. Variation är otroligt viktigt för mig och de fick jag genom att byta tjänst på banken tills jag inte kunde stå för deras värderingar längre. Skrev om det i min första blogg. Pluggade till fastighetsmäklare lärde massa nytt, check på variation. 

Sen kom krasch i ekonomi och turbulens. Tryggheten skakade, jag kände mig ensam som att allt hängde på mina axlar. Vad gör jag? Skaffar en affär vid sidan om!!!😱

Jag behövde förändring, var inte medveten om detta som jag är nu. Jag kunde inte bättre då. 

Trygghet från familj
Variation från älskare
Tillhörighet från familj
Speciell från älskare

Allt UTIFRÅN in! 

Idag sitter jag här och reflekterar över hur mycket som hänt, speciellt inom mig. Idag lever jag inifrån ut, inte som tidigare utifrån in. 

Tryggheten finns i mig
Variation från min kreativitet i det jag kan skapa
Tillhörighet i känslan att jag vet att jag är en del i det stora
Unik det räcker att jag är jag

Det betyder inte att världen utanför inte är viktig! Så tacksam för min underbara älskvärda familj som står bakom mig i allt, mina nära vänner som finns där för mig. Mina olika arbeten som fyller mig med fantastiska möten med medmänniskor där jag känner att jag bidrar med service genom att dela kunskap, erfarenhet och nätverk. 

Dela gärna hur du tillgodoser dina grundbehov. Jag är nyfiken och jag tror att vi kan hjälpa varandra när vi delar. 

Glad Påsk, transformationens tid